Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Brand verwoest wafelfabriek in Ieper

vr 20 sep. - 4:36

Een zware brand heeft vannacht een bedrijf dat wafels bakt helemaal in de as gelegd. De brandweer is nog steeds aan het nablussen.
© Foto: Radio 2

In Ieper is afgelopen nacht een bedrijf uitgebrand waar wafels geproduceerd worden voor groothandels en supermarkten. Dat gebeurde in de Rozendaalstraat, in de industriezone. Er vielen geen slachtoffers.

Uitslaande brand

Iets voor 00.30 uur liep via de alarmcentrale van het bedrijf een melding binnen dat er iets aan de hand was in twee verschillende zones in het bedrijf. Bij het aanrijden van de brandweer werd duidelijk dat het om een uitslaande brand ging en werden onmiddellijk extra manschappen opgeroepen. Ruim zestig brandweerlui van vijf verschillende posten repten zich ter plaatse.

Nablussen

Er zat voor hen weinig anders op dan de omliggende bedrijven te vrijwaren en de fabriek waar de brand woedde gecontroleerd te laten uitbranden. De brandweer zal nog een flink stuk van de dag moeten nablussen. Pas als de verzekering ter plaatse is, kan een kraan de smeulende restanten doven. Door de brand zijn achttien mensen technisch werkloos.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet