Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Christel Van Dyck, Iris Van Hoof en Ladybiker Margaux Bogaert tippen hun favoriete fietsroutes: "Ik word blij als we fietsers tegenkomen die vrolijk 'Hey!' roepen!"

ma 7 jun. - 8:34

VRT-collega's Christel Van Dyck, Iris Van Hoof en Ladybiker Margaux Bogaert onthullen hun favoriete fietsroutes, inclusief persoonlijke tips en de leukste adresjes om te genieten van het heerlijke weer. Haal die trouwe tweewieler boven en fietsen maar!

Lokaal in Brecht

Presentatrice Christel Van Dyck gaat voor een lokale route die vertrekt in haar woonplaats Brasschaat. "Ik neem regelmatig deze fietsroute als ik geen zin heb in al te veel kilometers. Je rijdt hier in alle rust tussen de weiden, de velden en de boerderijen. Onderweg vind je vooral leuke stopplaatsen om iets te drinken en te eten of om te picknicken in dit heerlijke weer."

"Van Brasschaat gaat het naar Brecht waar je een leuk retro fiets- en praatcafé kan ontdekken: Den Doortrapper. Verder door naar het dorpscentrum in Brecht vind je ook heel wat leuke terrassen of zelfs het klein, maar leuk Kempisch Museum. Daarna ontdek je via het water Sint-Job-in-'t-Goor en kom je uiteindelijk weer in Brasschaat terecht aan de E10 plas. Hier zijn heel wat rustige plekjes aan het water waar je kan picknicken. Voor wie het helemaal gezellig wil afsluiten is er aan de Miksebaan een mooi park, De Mik, met onder andere een kinderboerderij."

 

Wat moet je weten?

  • Route: In en rond Brasschaat, te volgen met GPS
  • Afstand: Rustige, vlakke route van 31 km
  • Ontdek de volledige route op: routeyou.com/nl/route/view/9049633/alle-routes/christel-van-dyck

Fietstweedaagse in Pelt

Presentatrice Iris Van Hoof kiest voor een fietstweedaagse en haalt herinneringen op in Limburg. "Als kind ging ik al fietsen met mijn grootouders in Limburg, in Pelt. Nu ga ik nog regelmatig die kant op voor een heerlijke fietstocht en zeker sinds het fietsroutenetwerk er is. Wat een zaligheid! Geen gedoe meer met kaart lezen, gewoon de nummertjes volgen en genieten." 

"Voor deze route zijn we vertrokken in Pelt voor een fietstweedaagse. De eerste dag langs Kaulille, het kanaal en heerlijk door de bossen naar Ophoven, waar je onderweg het heerlijke hoeve-ijs van Engelenveld kan ontdekken. Vlak aan de Maasplassen logeerden we ook in Botel. Onderweg kom je heel veel mooie picknickplekjes tegen, je hebt ze uit te kiezen. We zijn ook even de grens over gegaan naar Thorn, een prachtig stadje in Nederland. Het staat bekend om zijn mooie witte huisjes en het is er heerlijk om even rond te wandelen of een terrasje te doen."

"De volgende dag reden we terug richting Pelt. Die middag zijn we gestopt aan brasserie Het Seizoenshof, lekker voor een snack of een ijsje. We reden door Bree en langs de vliegbasis van Kleine Brogel. Supertof!"

Iris benadrukt ook nog even waarom fietsen in Limburg zo leuk is. "Het is zalig omdat het er zo lekker plat is en ik word altijd blij als we fietsers tegenkomen die vrolijk “Hey!” naar elkaar roepen. Mijn zoon weet ondertussen ook dat je geen fietser kan tegenkomen zonder begroeting in heerlijk, warm Limburg."

Wat moet je weten?

  • Route: Tweedaagse in Noord-Limburg, te volgen via fietsknooppunten
  • Afstand: Rustige, vlakke fietsroute van 96 km
  • Ontdek de volledige route op: https://routelink.be/3yxh

Fauna en Flora langs het Denderpad

Voor zij die het graag allemaal wat sportiever beleven, kregen we een pittige route getipt van Lady biker Margaux Bogaert. Zelf fietst ze regelmatig op de koersfiets van Aalst naar Geraardsbergen, waar je rechtstreeks van het water langs het Denderpad kan genieten.

"De route die ik koos is toegankelijk voor zowel koers-, stads-, als elektrische fiets aangezien de streek vrij vlak is. De paadjes kronkelen onderweg door de mooie natuur en heerlijke uitzichten. Regelmatig spot ik ook reigers en andere mooie vogels. Trouwens, ochtendstond heeft goud in de mond. Wie vroeg opstaat, kan misschien wel een hert spotten. Dat is ook al gebeurd!"

"Onderweg kom je leuke picknickplekjes langs het water tegen. Eenmaal halverwege kom je aan in Geraardsbergen waar sportievelingen de Muur van Geraardsbergen kunnen beproeven. Dat is pittig, maar het is er zo mooi. Boven kan je jezelf trakteren op een drankje in ’t Hemelrijck of ergens een mattentaart verorberen. Terug in Aalst kan je genieten van een heerlijk terrasje in de tuin van Villa Vilander. Niets boven een goede bevoorrading!" 

Wat moet je weten?

  • Route: Aalst - Geraardsbergen, te volgen met GPS
  • Afstand: Pittigere, vlakke fietsroute van 64 km
  • Ontdek de volledige route op: routeyou.com/route/view/9043762/fietsroute/langs-het-denderpad

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet