Dé Nieuwkomer van het Jaar in Gault & Millau 2020 is Nick Bril van restaurant August: "Ik sta hier te shaken op mijn benen"
ma 4 nov. - 4:00

Voor Nick Bril komt de bekroning als een verrassing. "Ik was er niet op voorbereid, en ik sta hier te shaken op mijn benen", zegt Bril. "Dat wil toch zeggen dat het veel met me doet. Het is een bekroning op ons werk."
Nog in Antwerpen heeft restaurant Sōma volgens Gault & Millau het beste dessert op de kaart. "Het is een chocoladedessert, gebaseerd op een klassieke soufflé van chocolade", vertelt chef Adriana Zafiris. "Onze versie is een luchtige espuma van chocolade, ongezoet, met vanilleijs, gezouten caramel, gepofte granen en olijfolie."
Dim Dining in Antwerpen is verkozen tot Aziaat van het jaar, en Eros Tommassetti van restaurant Diverso in Westerlo werd Italiaanse Chef van het Jaar.