Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

De Radiorechter spreekt zich uit: "De plaatser moet de ramen van Petra binnen de drie maanden vervangen"

do 26 sep. - 6:45

Deze week hoorde je in De Inspecteur het verhaal over de ramen en de garagepoort van Petra uit Grimbergen. Een jaar geleden begon Dirk met de plaatsing ervan, maar tot vandaag zijn er nog tal van problemen. Petra vroeg daarom aan de Radiorechter om tot een oplossing te komen tussen haar, plaatser Dirk en fabrikant Sofie. Welke uitspraak doet de Radiorechter?

De Radiorechter had in deze zaak een heuse waslijst van 23 discussiepunten gekregen. 23 punten aan zowel ramen en garagepoort, waar Petra een oplossing voor zocht. Tijdens het plaatsbezoek werden er 11 akkoorden bereikt, dat is al bijna de helft. De overige 12 klachten heeft Jan op 5 punten afgewezen omdat ze hem niet bewezen leken. De 7 andere punten ingewilligd, waarvan eentje met schadevergoeding. Het gaat eigenlijk vooral om de vervanging van een deel van de garagepoort.

Als Radiorechter voegt Jan er ook nog deze raad aan toe. "Een contract is voor de mensen hun wet, een wet die ze zelf samen gemaakt hebben. Als rechter moet je die wet doen naleven en een beetje begeleider spelen. Een stappenplan uittekenen om ze weer op weg te helpen naar het einddoel. En dat is wat ik in mijn uitspraak ook doe.

De uitspraak van De Radiorechter

De Radiorechter zegt bij deze dat Dirk, binnen de 3 maand vanaf vandaag, moet instaan voor de afwerking van de 18 punten opgenomen in de lijst.

De afwerking van de garagepoort moet de volledige vervanging van het bovenste paneel ervan voorzien. Petra moet ook de keuze krijgen voor de vervanging van de 3 plexi-venstertjes in een glazen uitvoering, zonder meerprijs.

De Radiorechter oordeelt dat de schade aan de trapleuning wel degelijk is ontstaan bij de eerste afbraakwerken ter hoogte van het zijraam en kent aan Petra daarvoor een schadevergoeding toe van €150.

De Radiorechter waarschuwt Dirk wel dat hij geen uitleg gaf over het verschil van €741 tussen de offerte voor de ramen en de veel hogere facturatie. Volgens Dirk was zijn vrouw daarvoor verantwoordelijk, maar dat zijn dan discussies die de Radiorechter nu toch liever niet opent. Een andere keer misschien!

Dit is de uitspraak van de Radiorechter. Veel succes !

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet