Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Dierenasiel Ninove krijgt massale steun in online petitie

vr 13 sep. - 10:40

Een petitie om Dierenasiel Ninove te steunen is op één dag bijna 6000 keer ondertekend. Donderdag werd een online petitie gelanceerd om het dierenasiel in Ninove te steunen. Dat asiel kreeg geen bouwvergunning van de provincie omdat enkele buurtbewoners een klacht hadden ingediend.
Vier medewerkers voor het logo van Dierenasiel Ninove
© Bron: Facebook dierenasiel Ninove

Een petitie die Dierenasiel Ninove online steunt neemt een vliegende start. Het dierenasiel kreeg geen bouwvergunning van de provincie na een klacht van twee buurtbewoners. Online tonen vele mensen hun steun aan het asiel.

Geen vergunning

Volgens de provincie zou het dierenasiel niet van algemeen belang zijn en ligt het asiel zonevreemd. De provincie volgt hiermee de klacht die twee buurtbewoners hadden ingediend tegen het asiel. Het dierenasiel krijgt dus geen vergunning voor een nieuwbouw in Denderwindeke. Het is zelfs mogelijk dat het asiel de deuren moet sluiten.

Petitie massaal getekend

De petitie die donderdag werd gestart door sympathisanten werd al bijna 6000 keer ondertekend. De petitie is gericht aan waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen Didier Detollenaere en zijn kabinetchef Steven De Smet. Uitbater Katrien Reygaerts voelt zich gesterkt door de grote steun: "Zoveel steun hadden we echt niet verwacht, dat wijst erop dat er echt nood is aan een goed dierenasiel."

Opnieuw in beroep

De uitbaters en stad bekijken of ze in beroep gaan tegen de beslissing. "We zijn nog alle pistes aan het bekijken, maar waarschijnlijk gaan we in beroep moeten treden. En dan moeten we afwachten wat er kan gebeuren. Maar we hebben natuurlijk geen zin om 2 of 3 jaar te procederen om toch die vergunning te krijgen want we hebben echt wel dringend nood aan de deftig gebouw.", zegt Katrien Reygaerts.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet