Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Discussie over versiering graf in Zemst

ma 30 sep. - 9:18

Magali De Laet uit Elewijt bij Zemst moet de plant en de keien weghalen rond het graf van haar vader. Dat heeft de gemeente laten weten. De versieringen liggen naast het graf, en dat is publieke ruimte. Toch staat de gemeente open voor een gesprek.

Nu zaterdag is de papa van Magali De Laet exact een jaar overleden. Tot die tijd wil ze de plant en de keien rond zijn graf laten liggen. Magali dacht er goed aan te doen om voor extra groen te zorgen. "Ik had een papier zien hangen met de mededeling dat de gemeente meer groen wil op de zes begraafplaatsen, en ik dacht mijn steentje bij te dragen. Maar dat zien ze niet zitten." Volgens de gemeente staan de plant en de keien op de publieke ruimte, rond het graf. "Het ligt gevoelig, dat snappen we", zegt burgemeester Veerle Geerinck. "Maar we moeten ons aan de regels houden. Als iedereen begint met plantjes te zetten, is er geen overzicht meer."

Oplossing

Magali zegt dat haar versiering het werk van de gemeentewerkers zou moeten vergemakkelijken: "De keien houden het vuil tegen, en het plantje, een miscanthusstruik, verzorg ik zelf. Het geeft me veel troost, omdat het graf dan iets levendig krijgt." Toch zal Magali alles moeten weghalen. Burgemeester Geerinck: "We willen het reglement graag herbekijken, het is tenslotte van de jaren '80. Toen stonden de graven erg dicht bij elkaar, omdat er een grote schaarste was aan ruimte. Maar in de toekomst willen we soepeler zijn." Magali heeft intussen een eigen oplossing: "Achter de foto van mijn papa is een gleuf van 10 centimeter, het plantje verhuis ik naar daar." 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet