Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Zot Veel Vakantie

Zot Veel Vakantie

Doen: dagtrippen in Lissewege, het Santorini van Vlaanderen

vr 20 aug. - 11:57

Ladybiker Margaux maakte een uitstap naar Lissewege samen met Sophie Allegaert. Ze schreef het boek 'Bij ons in het dorp, 50 plekken waar je gelukkig van wordt' en Lissewege is daar één van.

Wie Lissewege zegt, zegt het 'witte dorp'. Want eenmaal je de afrit neemt van de autosnelweg, kom je terecht in een schattig polderdorp vol witte huisjes. Schrijfster Sophie Allegaert is er zot van: "Ik woon zelf in Brugge. Telkens als we naar de zee gaan, moet ik hier eens passeren. Alleen al erdoor rijden, voelt aan als vakantie. Het is klein, gezellig en gemoedelijk!"

Ook Ladybiker Margaux droomt weg in Lissewege. "Wandelen in dit dorpje geeft je een instant gelukkig gevoel. Verdwaal in de kleine straatjes, ga iets drinken op het dorpsplein en beklim de toren voor een fantastisch uitzicht. In het dorp vind je ook een authentieke snoepwinkel waar je zeker eens moet binnenstappen."

tVaartje

Het dorp bruist van fijne adressen. Stop zeker eens bij tVaartje, langs de Lisseweegse Vaart. Het is de creatiefste tuin van Vlaanderen die gerund wordt door Ingrid Van Damme. "In onze tuin vind je 35 strandcabines waar creatievelingen en artiesten hun werk tentoonstellen. Daarnaast worden er ook geregeld workshops georganiseerd. De bedoeling is dat iedereen hier tot rust komt!"

Fantastisch. Mensen rijden naar Frankrijk om zo'n plek tegen te komen!

— Sophie Allegaert

Eens je door de poort van tVaartje wandelt, kom je in een andere wereld terecht. "Je komt hier echt ogen te kort. De ideale plek om even tot rust te komen en je te laten inspireren", aldus Margaux. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet