Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Eerste stap richting oplossingen voor "De Brokkelbrug van Gentbrugge"

do 12 sep. - 7:05

Het viaduct van Gentbrugge, ook bekend als de "brokkelbrug", wordt aangepakt. In 2020 wordt in een studie gezocht naar een duurzame oplossing voor de toekomst. Ook op korte termijn wordt de geluidshinder aangepakt door één op de twee voegen van het wegdek weg te werken.
Mannen werken aan het viaduct
© Bron: Radio 2

De bal is aan het rollen

In 2020 volgt een eerste studie die een lange termijnoplossing zoekt voor het luide en brokkelende E17-viaduct in Gentbrugge. Hans Verbeeck, voorzitter van vzw Viadukaduk, is heel tevreden: "Wij vinden dat een heel goede zaak, dat was onze belangrijkste eis de voorbije jaren, namelijk dat zo'n studie er zou komen. Ook is de bal nu aan het rollen, en we zullen erop toezien dat de bal blijft rollen." 

Niet enkel Gentbrugge

Hans Verbeeck hoopt dat ook er ook plaats is voor inspraak in de studie: "We hopen dat ze het betrekken van de burgers serieus gaan nemen, dat we betrokken zullen worden in de studie." Ook hoopt vzw Viadukaduk dat ze het probleem ruim bekijken en het niet gewoon doorschuiven naar een andere gemeente: "als je hier iets verandert zal dat een impact hebben voor de gemeentes langs de R4 en Zwijnaarde die ook aan de E40 ligt". 

"kadukaduk"

Maar ook op korte termijn wordt gedacht aan de omwonenden van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft het plan om in 2020 en 2021 één op de twee voegen weg te werken en hogere geluidsschermen te plaatsen. "We hopen dat dat effectief zijn effect zal hebben en een kleine verbetering zal zijn voor de omwonenden", besluit Hans Verbeeck.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet