Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Twee Van Gogh's onder de hamer in Gent

do 12 sep. - 6:40

In Gent worden op 22 september twee Van Gogh's geveild en dat is heel uitzonderlijk. Niet alleen omdat de werken voor zo'n 200 000 tot 900 000 euro over de toonbank kunnen gaan maar ook omdat het de eerste keer is dat Van Gogh's geveild worden in het land.

Twee werken van Vincent Van Gogh gaan op 22 september onder de hamer in Gent. En dat is een primeur, het is de eerste keer dat dat gebeurt in België! De werken kunnen elk tussen de 200 000 euro en 900 000 euro opbrengen.

Meesterwerken

Veilinghuis Kiggen verzorgt de veiling van de meesterwerken. Het gaat om 'De bloemen' in aquarel en om 'De kruik' in houtskool, beide werken zullen veel geld opbrengen zegt Johan Kiggen van het veilinghuis: "Er is een low estimation tussen de 200 en 300 000 euro per stuk en een high estimation van 800 en 900 000 euro per stuk."

Niet per telefoon

"Gent is centraal gelegen in België, voor iedereen die er wilt raken is het dichtbij." En dat is nodig, aangezien veilinghuis Kiggen geen internationaal veilinghuis is, is het niet mogelijk om telefonisch te bieden: "Dus de mensen moeten zelf komen of een afgevaardigde sturen die live biedt in de zaal." 

De veiling gaat door op 22 september om 15 uur in de zaal van de Gerechtsdeurwaarders, Ledergemstraat 65 in Gent.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet