radio2 middag in oost-vlaanderen
Familiebedrijf 2.0: Vijf gezinsleden runnen samen toprestaurant in Brakel
ma 7 okt. - 8:07
Gastronomie is tegenwoordig enorm hip in Oost-Vlaanderen. Begin 2015 waren er 1.600 restaurants in de provincie, vandaag zijn dat er al bijna 2.000. Bovendien is het zo dat chefs die met een restaurant starten, steeds jonger worden. Eén van die jonge chefs is Jonas Haegeman. Hij nam, samen met zijn zus, het restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel over van zijn ouders. Die gingen niet met pensioen, maar blijven gewoon meedraaien in de zaak.
Jong Keukengeweld
Haegeman is één van de chefs die deelneemt aan "Jong Keukengeweld". Dat is een actie die tijdens de maand oktober loopt, waarbij jongeren kunnen tafelen bij jonge topchefs, maar dan aan een voordeligere prijs. Het is een initiatief van de Vlaamse overheid. Zo'n 4.000 Oost-Vlaamse jongeren schreven zich ervoor in.
Rasecht familiebedrijf
Wanneer je op restaurant gaat, krijg je natuurlijk alleen een bord voorgeschoteld. Maar wie heeft dat bord gedresseerd? Wie bedacht het gerecht? Wie roert er in de potten? Radio 2 bezocht enkele Oost-Vlaamse restaurants, die deelnemen aan Jong Keukengeweld, om er alle keukengeheimen te ontrafelen.
Luister hieronder naar de reportage en bekijk de fotoreeks bij De Vijf Seizoenen in Brakel, een rasecht familiebedrijf!
Peter en Jonas Haegeman, vader en zoon samen aan het werk in de keuken
Peter en Jonas Haegeman, vader en zoon samen in de keuken
Voorgerecht
Voorgerecht
echtgenote
Charlotte, de echtgenote van chef Jonas Haegeman
Kruiden
Ingrediënten
achter de schermen bij gastronomisch restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel
Peter en Laurence Haegeman, vader en dochter samen in de keuken
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Moeder Griet
Moeder Griet
dessert
Dessert