Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

“Gentse school van 10 miljoen” kan vijf maanden na lek eindelijk open

di 21 jan. - 4:05

Zo'n 170 leerlingen kunnen half maart terecht in de gloednieuwe school Melopee aan de Gentse Oude Dokken, bijna vijf maanden later dan eerst gepland. De officiële opening op 25 oktober vorig jaar viel door een lek in de douches letterlijk en figuurlijk in het water. “Vooral de laatstejaars kijken er naar uit. Ze willen nog zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de nieuwbouw.”
Een tekening van de school met zicht op het water
© Foto: Stad Gent

Via een glijbaan van de refter naar een zwevende speelplaats roetsjen? Dat wordt dagelijkse kost voor de leerlingen van de Muzische LeerThuis Melopee. Het project - waarvoor verschillende investeerders samen zo’n 10.000.000 euro neertelden -  laat weinig aan de verbeelding over. Een moestuin van 49 vierkante meter, een klimmuur, een buitensportkooi én een speelplaats die wel vijf verdiepingen telt. En ook de binnenkant is alles behalve alledaags: zo is er een professionele muziekstudio en staan de leerkrachten er binnenkort met twee voor de klas. Bovendien profiteren niet alleen de leerlingen mee: buurtbewoners zijn meer dan welkom om gebruik te maken van de gloednieuwe sporthal

Opening uitgesteld door waterlek

De feestelijke opening was op 25 oktober gepland, maar een lek in de douches op de bovenste verdieping besliste daar anders over: maar liefst 50.000 liter water sijpelde in de nacht van 18 op 19 oktober door het gebouw, waarna de opening voor onbepaalde duur werd uitgesteld. Intussen zijn er goede vooruitzichten. “Vanaf 16 maart zijn we volledig operationeel”, weet directeur Bart Devaere. “Op 3 april volgt dan de officiële opening samen met alle partners en de betrokken schepenen.”

"We konden het nieuwe schooljaar niet afwachten"

Wachten tot september 2020 zat er niet in. Het huidige gebouw heeft een maximumcapaciteit van zo’n 120 leerlingen. Momenteel telt de school er net geen 170. En er komen er dit jaar allicht nog bij: “Ook de leerlingen van De Toverstaf zitten momenteel bij ons. We hadden erop gerekend dat we ondertussen al in onze nieuwbouw zouden verblijven. Daar is plaats voor zo’n 240 leerlingen”, verklaart Devaere. De leerlingen wachten in de tussentijd in spanning af. “Vooral de kinderen van de derde graad zitten op hete kolen”, vertelt Devaere. “Ze willen nog zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de nieuwbouw. Het is dan ook een uniek project.”

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet