Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Johan is zot van Middelkerke: zijn 5 verrassende tips om de badplaats te ontdekken

wo 7 jul. - 9:00

We hebben het voorbije jaar allemaal vakantie in eigen land ontdekt. We doen er nog een schepje bovenop! Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme Middelkerke-tips van Johan Töpke!

Afbakening militair domain

"Een uniek stukje strand dat weinig mensen kennen. Een indrukwekkende palenrij vormt de scheiding met het militair domein, je kan hier gewoon doorheen wandelen zelfs tot aan de grens met Nieuwpoort. Let op, wanneer op de controletoren een rode vlag is gehesen wordt het een verboden zone door, omdat er schietoefeningen zijn bijvoorbeeld."

Sint-Laureinsduinen

"De Sint-Laureinsduinen hebben een oppervlakte van ongeveer 45 hectaren. Ze zijn gelegen tussen Westende-Bad en het militair domein van Lombardsijde. Er werd een wandelpad in schelpenklei aangelegd zodat je van oost naar west in alle rust een flinke duinenwandeling kan maken. Aan het begin zie je de restanten van de Atlantikwall die werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers. Het is gewoonweg een rustgevende plek om te vertoeven."

Warandetoren

"De Warandetoren behoort tot het ‘horizon 2025 project’ en maakt deel uit van een netwerk uitkijktorens en belevingsplatformen aan onze kust. Deze Warandetoren is een trekpleister geworden voor wandelaars en fietsers. Tienduizenden bezoekers beklimmen jaarlijks deze 20 meter hoge toren. Door zijn 360 graden zicht over de polders, de duinen, de zee en het beeldenpark is dit de ideale locatie voor fotografen."

Moutainbikeroute

"Dwars door de Middelkerkse duinen loopt een geweldig mountainbikeparcours. Richting Oostende kom je plots in een uniek stukje natuur terecht waar het duinenlandschap verandert in een groen dichtbegroeid bosje. Hier kan je genieten van de natuur op een sportieve manier!"

Uitkijkplatform bunker Schuddebeurze

"De site Bamburg ligt in het beschermd domein de Schuddebeurze met verschillende bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Omdat bunkers toch iets mysterieus zijn voor velen onder ons is dit echt wel de moeite om eens te bezoeken."

"In 2020 werd een uitkijkplatform geplaatst bovenop de commandobunker. Van hieruit heb je een geweldig zicht over een uitgestrekt natuurgebied. Een bunker werd ingericht voor vleermuizen en amfibieën. Alles zit nog in een beginfase, want volgend jaar komt er een wandelpad met duingrasland en extra poelen bij."

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet