Joost Arijs uit Gent beste chocolatier van Vlaanderen
ma 30 sep. - 7:20
Joost Arijs mag zich de beste chocolatier van Vlaanderen noemen. Ariqua Denis is de beste van Wallonië en in Brussel mag Jerome Grimonpon zich beste chocolatier noemen. De drie kregen de eer van Gault & Milliau die we kennen van de restaurantgids, maar die ook chocolaterie en patisserie beoordelen.
Arijs kreeg eerder al de prijs voor zijn patisserie. Dit keer deden 88 chocolatiers mee over heel België en Luxemburg. Joost Arijs is heel blij met de eer.
"Het is een teken van erkenning. We steken er veel werk in en dan is die erkenning heel plezant, en niet alleen van Gault & Milliau, maar ook van de klanten en van onze mensen hier."
Smaakbeleving van de beste kwaliteit
Op de vraag wat hem zo bijzonder maakt in vergelijking met de concurrenten weet hij niet zo meteen een antwoord. Wel zegt hij meteen dat de liefde voor het vak en de energie die hij erin steekt misschien wel een rol spelen, naast het feit dat hij alleen met topproducten wil werken. "We proberen elke praline, elk product of het nu patisserie of chocola is met de beste kwaliteit ingrediënten te maken. De pure smaak van de chocola en van de ingrediënten willen we laten naar voor komen. De smaakbeleving moet top zijn."