Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Kari is zot van Geraardsbergen: ze geeft 5 uittips in deze fijne stad

di 17 aug. - 11:19

Kari is zot van Geraardsbergen! Ze neemt je mee langs de mooiste, gezelligste en lekkerste plekjes in de stad. Klaar voor een tripje in eigen land?

Kajakken op de Dender

"Hier vind je de ideale combo van inspanning en ontspanning. Na een tochtje op het water met de kajak, kan je genieten op het idyllisch terras van het bruggenhuis. Geniet hier van één van onze vele streekbieren terwijl je naar de andere kajakkers, fietsers, joggers of wandelaars kijkt. Blijf gerust zitten tot de late uurtjes en pik een miniconcertje mee dat regelmatig hier georganiseerd wordt."

Priorij Hunnegem 

"Vanop deze plek ontstond ooit de stad Geraardsbergen. In het midden van het centrum vind je hier dus heel wat geschiedenis. Een prachtige plek met verschillende musea om te bezoeken. In dit historisch kader kan je deze zomer genieten in pop up bar Toucan. Drie enthousiaste geraardsbergenaren ontpopte deze plek tot dé hotspot van de stad met heerlijke cocktails en verrukkelijke tapas! "

Provinciaal domein De Gavers 

"Wandelen, zwemmen, boogschieten, muurklimmen, overnachten, eten, op de speeltuin spelen,… hier kan het allemaal! Een enorme troef voor onze stad! Dit is dé ontmoetingsplaats voor vele inwoners om aan sport te doen of om gezellig af te spreken rond de vijver. Je komt er altijd wel iemand die je kent."

Manneken pis en zijn museum

"Wat ze ook beweren, hier staat de enige echte manneken pis! Alle geraardsbergenaren zijn ervan overtuigd. We hebben een museum met al de kostuumpjes die hij ooit droeg. Hij staat pal op het marktplein, in het midden van de belangstelling, waar hij hoort! "

Bar Gidon

"Dit is hét supporterscafé van Remco Evenepoel en echt een van de gezelligste plekjes van de stad."

Remco Evenepoel is hier vaste klant, maar wanneer je de handtekeningenmuur bekijkt, zie je dat er al heel wat wielerhelden hun weg naar dit café hebben gevonden.

— Kari Zensea

"Wie Geraardsbergen zegt, zegt koers. Dit charmante café met nog charmantere uitbaters is dé place to be voor een pitstop tijdens het fietsen. Alles staat hier in het teken van de koers. Van het meubilair tot de biertjes. Remco Evenepoel is hier vaste klant maar wanneer je de handtekeningenmuur bekijkt, zie je dat er al heel wat wielerhelden hun weg naar dit café hebben gevonden. Er start hier zelfs een Strava-segment op weg naar de muur! "

De muur de kapel

"Misschien wel het bekendste pronkstuk van onze stad. Ik ken geen mooier uitzicht dan dat, helemaal bovenaan op de muur. Kilometers ver kan je van hieruit kijken. Super romantisch bij zonsondergang, volle ambiance bij het passeren van de koers. De muur heeft heel wat troeven!"

Het vernieuwde Abdijpark

"Nog maar net volledig gerenoveerd en ik moet toegeven, een schot in de roos! Een blote voetenpad, een plantentunnel en een houten parcours maken dit park heel kindvriendelijk. Gezellig picknicken of lekker dineren in het abtenhuis. Ideaal voor het hele gezin. "

Knuppelwandelpad in De Nuchten

Als het eens iets anders mag zijn dan een gewone wandeling, is het knuppelpad in de nuchten perfect! Door het moerasgebied stap je op houten paaltjes door de prachtige natuur. Je spot verschillende dieren zoals de ijsvogel en komt er helemaal tot rust in dit stiltegebied. 

Nog meer ontdekken... 

“Neem een kijkje aan het leegstaand zwembad. Het is het oudste openluchtzwembad van België. In onze stad kan je ook mooi wandelen langs de Dender,  we hebben een stadion waar heel veel sporten worden beoefend, een skatepark, een cinema, een stadscentrum vol historische gebouwen, restaurants met een prachtig uitzicht zoals het Abtenhuis en restaurant Zicht, een wijndomein in Ophasselt en uiteraard de overheerlijke mattentaarten. Kom maar eens langs!”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet