Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Kat Kerkhofs: "Dries voetballen in China? Liever niet"

wo 28 aug. - 1:10

Drukke tijden voor Kat Kerkhofs. De Leuvense spring-in-'t-veld heeft een eigen fitnesszaak, lanceerde onlangs haar DJ-carrière en pendelt wekelijks tussen Vlaanderen en Napels om bij manlief Dries Mertens te zijn. "Of Dries ooit in China of in het Midden-Oosten gaat voetballen? Ik vind het belangrijker om op privégebied gelukkig te zijn, dan alleen financieel. Liever niet dus", vertelt Kat aan Radio 2 Vlaams-Brabant.
© Foto: Belga

Begin juli circuleerde er plots een filmpje op Facebook en Instagram waarin te zien is hoe Kat en haar man, Rode Duivel Dries Mertens, ruzie maken op een strand. "Blijkbaar vinden mensen het leuk om andere mensen stiekem te filmen op het strand", reageert Kat voor het eerst op het voorval. "Ik ben daar erg van geschrokken. Je ziet mijn schoonmoeder op de achtergrond ook een plonsje nemen. Misschien woon ik al wat te lang in Italië en moet ik in het vervolg wat op mijn handgebaren letten. Het was eigenlijk helemaal geen belangrijke discussie, maar ik kan soms nogal hevig overkomen", lacht ze. Dat soort van paparazzitoestanden maakt Kat weinig mee. "Bij Dries is dat duizend keer erger. Het is heel ontnuchterend om naast een wereldster te staan. Dries moest ook erg lachen met het filmpje. Hij vond dat ik me dat allemaal niet moest aantrekken", aldus Kat op Radio 2 Vlaams-Brabant.

Gertje van Samson

Vorig jaar nam Kat Kerkhofs zelf nog deel aan "Dancing with the Stars". De afvalrace op televisie waarin 9 bekende Vlamingen leren om professioneel te dansen. Kat verloor de finale toen van James Cooke, maar nu mag ze het nieuwe seizoen presenteren aan de zijde van Gert Verhulst. "Zo krijg ik op het einde toch nog de hoofdprijs mee naar huis", lacht Kat. "Het is de eerste keer dat ik een programma zal presenteren en het is meteen live, dus ik vind het enorm spannend." Kat neemt de presentatierol over van Jani Kazaltzis. "Jani wilde heel graag zelf eens mee doen en ik wilde graag presenteren, dus we dachten "Waarom niet wisselen?" De kers op de taart vindt Kat dat ze naast Gert Verhulst mag presenteren. "Dat is enorm cool en spannend tegelijk. Ik ben opgegroeid met "Samson & Gert", dus ik werk echt samen met mijn jeugdidool. Ik kwam naar huis en ik riep meteen: "Mama, ik mag naast Gert Verhulst staan!"

Naar China

Dries Mertens maakt momenteel nog steeds het mooie weer voor de Italiaanse club Napoli. Andere Rode Duivels verkasten de afgelopen jaren al naar Chinese of andere sportief minder interessante clubs voor het grote geld. Iets wat ten huize Mertens-Kerkhofs soms voor discussies zorgt. "Da's een discussiepunt bij ons, ja. Ik ga eerst proberen om hem bij zijn zinnen te brengen mocht hij daaraan denken of zo'n aanbod krijgen. Ik sta niet achter het idee om in bijvoorbeeld China of het Midden-Oosten te gaan voetballen. Ik vind het belangrijker om op privégebied gelukkig te zijn, dan alleen financieel. Op sportief vlak is dat niet echt aangenaam en het is ook gewoon heel ver van je familie. Ik heb daar al met verschillende mensen over gepraat en dat is echt niet gemakkelijk. Maar als dat echt Dries zijn grote droom is, dan zal ik hem natuurlijk volgen."

DJ Kitkat

Sinds kort is Kat ook te boeken als DJ Kitkat voor al jouw feestjes. Voor 5000 euro komt ze een uurtje plaatjes draaien. Een carrièremove die onder andere bij Pat Krimson in het verkeerde keelgat schoot. Op Facebook haalde hij uit naar de DJ-plannen van Kat. "Ik vond zijn reactie wel wat grof toen ik het las, maar ik snap zijn frustratie. Een bekende persoon die plots met een DJ-carrière begint, dat moet vervelend zijn. Andere mensen moeten daar harder voor werken." De stap naar het DJ'en komt volgens Kat niet zomaar uit de lucht gevallen. "Ik draai altijd op feestjes onder vrienden en deze zomer mocht ik samen met Dries op Rock Werchter draaien op de stand van Jupiler. Ik ben opgegroeid met muziek en heb echt wel technische kennis. En ja, ik draai echt zelf." De boekingen lopen ondanks de hetze vlotjes binnen, vertelt ze op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Het is niet de bedoeling dat ik elke week discotheken afschuim, maar ik wil wel graag een paar evenementen doen," besluit Kat.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet