Ken jij de spaghettipompoen al?

En wat is dat?

Een spaghettipompoen lijkt niet speciaal. Maar wanneer je 'm kookt, gebeurt er binnenin iets speciaals! Het vruchtvlees wordt zacht en het verandert in slierten die doen denken aan spaghetti. Niet alleen lekker en gezond dus, maar ook leuk om te presenteren!
Hoe maak je 'm klaar?

Snijd de spaghettipompoen doormidden en haal de pitten eruit. Smeer de helften in met wat olie, peper en zout. Leg ze met gesneden kant naar beneden op een bakplaat en steek ze voor 35 à 40 minuten in de oven op 200°. Bak de pompoen zeker niet te lang. In plaats van leuke sliertjes krijg je dan een onaangename pap. Maak het vruchtvlees los met een vork en aanschouw de pompoenspaghetti!

Hoe werk je de spaghettipompoen verder af? Helemaal zoals je wilt! Wat dacht je van een frisse avocadosaus? Of met een klassieke bolognaisesaus? Of heerlijke zeevruchten? De mogelijkheden zijn eindeloos!