radio2 80week
Keukenklassiekers uit de 80's: gevulde eitjes en pechen met tonijn
di 12 apr. - 2:48

Perzik met tonijn
Dit heb je nodig (2 personen)
-
400 gram perziken uit blik
-
300 gram tonijn uit blik
-
Paar takjes bieslook
-
½ theelepel mierikswortelpasta
-
2 theelepels ketchup
-
3 eetlepels vers gemaakte mayonaise
-
½ teentje look
-
Sap van ¼ citroen
-
Rasp van de schil van de citroen
-
Restje oud brood
-
Klontje boter
Aan de slag
-
Snijd een sneetje oud brood in stukken en bak deze krokant in een klontje boter. Kruid daarna met peper en zout en laat ze afkoelen op een vel keukenrol.
-
Snijd de bieslook en look erg fijn. Laat de tonijn uitlekken. Meng er de ketchup, mayonaise, mierikswortel, sap van de citroen, schil, bieslook en look onder samen met 2 eetlepels van het sap van de perziken.
-
Vul de perzik met een lepel tonijnsalade en werk af met de kruimels van brood.
Gevuld eitje met Parmezaan
Dit heb je nodig (2 personen)
-
4 eitjes
-
1 theelepel mayonaise
-
1 eetlepel mosterd
-
1 eetlepel crème fraîche
-
2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
-
Paar takjes bieslook
-
Peper
Aan de slag
-
Kook de eitjes voor 7 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze.
-
Haal voorzichtig het eigeel er uit. Meng er alle ingrediënten onder behalve de bieslook en roer goed voor een smeuïge vulling.
-
Vul de eitjes met een lepeltje of doe de vulling in een spuitzak en vul ze op die manier. Werk af met peper van de molen en bieslook.