Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Kris Wauters steunt Belgian Music Fund: "Niet de Clouseau's van deze wereld ondersteunen, wel nieuwe en jonge artiesten"

di 23 jun. - 9:30

Het fonds is een samenwerking tussen Sabam, PlayRight+, GALM en FACIR.
Kris Wauters

"We willen de Belgische muzieksector terug lanceren", vertelt Kris bij De Madammen. "Heel specifiek richten we ons tot de jonge, nieuwe artiesten die altijd zitten te 'krabben' om budget te krijgen zodat ze muziek kunnen maken. Het is niet de bedoeling om de Clouseau's van deze wereld te ondersteunen. We gaan geld zoeken bij de mensen die dit willen ondersteunen, mensen die van muziek houden. Het zal geen belastinggeld zijn."

Want een plaat maken is niet goedkoop. "Je kan daar heel ver in gaan. Als je een Amerikaanse superster bent, kan dat tot een paar miljoen euro oplopen. In Vlaanderen is er te weinig budget voor de meeste artiesten. Beginnende artiesten moeten een heel album opnemen voor een bedrag tussen 8.000 euro en 15.000 euro."

Het is niet de bedoeling om de Clouseau's van deze wereld te ondersteunen.

— Kris Wauters

"De platenfirma betaalde alles, dat waren gouden tijden"

Hoe pakte Clouseau het in het begin allemaal aan? "Wij modderden maar wat aan. Wij zijn nog opgegroeid in een tijdperk waarin er nog veel mogelijk was. Wij speelden twee keer per jaar in het Cultuurcentrum en de parochiezaal in Sint-Genesius-Rode voor een 50-tal mensen, die allemaal onze vrienden waren. Ik werkte bij een platenfirma en ben met een cassette met het liedje 'Brandweer' op naar Hans Kusters gelopen en die vond het leuk. Dus werd er een singletje van gemaakt. In feite was hij toen onze ondersteuning. De platenfirma betaalde alles. Dat waren gouden tijden. De platenfirma's verdienden toen nog heel veel geld aan artiesten. De mensen kochten toen nog muziek. Met de vierde single, 'Alleen met jou', begon de verkoop voor ons te lopen."

Meer info vind je op de website van Belgian Music Fund.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet