Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Zot Veel Vakantie

Zot Veel Vakantie

Ladybiker Margaux ontdekt de Verwonderende Voetschrapers in Antwerpen: "Prachtig én ontroerend"

ma 19 jul. - 9:57

Wil je de stad Antwerpen eens op een totaal andere manier leren kennen? Dan heeft Ladybiker Margaux dé ideale tip voor jou. Wandel of fiets langs de Verwonderende Voetschrapers en laat je verbazen, charmeren én ontroeren.

Heel wat huizen in Antwerpen uit de 18e en 19e eeuw hebben een voetschraper. Dat is een kleine opening, onderaan de deur, waar mensen hun voeten aan afveegden voor ze het huis betraden. Vandaag worden die haast niet meer gebruikt en staan ze te verkommeren, of hangen ze vol spinnenwebben. Kunstenares Elke Lemmens brengt daar verandering in met haar project 'Verwonderende Voetschrapers'. In 4 vier wijken van de stad kan je aan 45 huizen prachtige tafereeltjes bewonderen. Ze vertellen het verhaal van de inwoners, wat ze hebben meegemaakt of wat hen fascineert. De ene keer pijnlijk en ontroerend, de andere keer hilarisch. Maar altijd hartverwarmend. 

Dit is zo'n prachtige manier om de stad te ontdekken

— Ladybiker Margaux

Luister mee

Aan elke voetschraper met een kunstwerk, vind je ook een QR-code. Als je die scant, krijg je een korte podcast te horen. Maakster Anke Van Meer ging met de inwoners praten en zo krijg je hun voetschraperverhaal te horen. Ze stippelde ook enkele audiowandelingen uit die je meenemen van de ene naar de andere voetschraper.

Ik wil ook!

Ladybiker Margaux is helemaal gecharmeerd door de voetschrapers: "Het is zo'n prachtige manier om de stad te ontdekken. De kunstwerkjes en de podcast zijn een streling voor het oog én het oor. Dit moet iedereen eens gezien hebben!" Alle informatie over de Verwonderende Voetschrapers en de audiowandelingen vind je hier

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet