
de madammen
Lekker visgerecht: zeetong met verse frietjes
In de keuken
wo 27 mei - 9:29
Een heerlijk eenvoudig visgerecht: zeetong met frietjes. En een lekker sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 2 zeetongen (ontveld en gefileerd) of 4 filets
- Hoeveboter
- Fijngesneden peterselie
- Schijfje citroen
- Stuk Kropsla
- Scheutje natuurazijn
- Scheutje olijfolie
- 1 sjalot
- 1 à 2 tomaten
- Bieslook
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 tl kappertjes
- 3 kleine augurkjes
- Peper en zout
Aan de slag
- Snijd het sjalotje fijn. Meng de helft ervan met de mayonaise, kappertjes, blokjes augurk, bieslook en peterselie.
- Snijd de tomaat in partjes, snijd de kropsla, voeg het halve sjalotje toe en werk de simpele salade af met een scheutje olijfolie, een theelepel azijn, peper, zout en bieslook
- Verhit het frietvet op 140 graden.
- Schil de aardappelen (je kan ze ook ongeschild klaarmaken) en snijd ze in frietjes.
- Bak de frieten, maar laat ze nog niet kleuren. Leg ze in een ovenschaal bedekt met keukenpapier. Laat afkoelen in de koelkast
- Zet de temperatuur op 180 graden en bak de frietjes krokant. Kruid met zout
- Laat bij voorkeur de visboer de tong volledig ‘panklaar’ maken.
- Kruid de vis met peper en zout.
- Zet een grote anti-kleefpan op het vuur met daarin een scheutje olie.
- Bak de vis 2 minuten en draai ze voorzichtig om. Voeg een paar klontjes hoeveboter toe en bak nog eens 2 à 3 minuten. Met een lepel schep je voortdurend wat van de boter over de vis. Voeg fijngesneden peterselie toe en blus met een beetje citroensap
- Serveer en smakelijk!