Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Limburgse bakkers vieren 100-jarig jubileum in Hasselt

ma 7 okt. - 0:00

'Den Bond van de Vereenigde Bakkersbazen van Limburg' bestaat honderd jaar. Daarom trok een feeststoet van bakkers vandaag door de Hasseltse straten. De Limburgse bakkers kijken al uit naar 2020. Als alles goed gaat, wordt de Limburgse vlaai dan erkend als streekproduct.
© Foto: Radio 2

Het honderdjarige bestaan van de bakkersbond werd uitgebreid gevierd. Maandagmorgen verzamelden heel wat bakkers in het hotel Holiday Inn in Hasselt voor een ontbijt. Daarna trokken ze door de Hasseltse straten en volgden nog een misviering, een receptie en rondleiding in het Jenevermuseum. Op maandagavond sluiten ze de festiviteiten af met een diner. "Honderd jaar vieren maak je maar één keer in je leven mee hé", zegt Peter Nulens van Lekker Limburgs.

Europees streekproduct

De Limburgse bakkers willen van de Limburgse vlaai een Europees streekproduct maken. Ze zijn daar al drie jaar mee bezig, maar op het einde van 2019 kan de aanvraag eindelijk officieel ingediend worden, zowel in Belgisch- als in Nederlands-Limburg. Om die erkenning te krijgen moet aan bepaalde criteria worden voldaan. "Een van de criteria is dat alles wat op de taart ligt, meegebakken moet worden", vertelt Nulens. "Vlaai met slagroom of crème au beurre is dus geen Limburgse vlaai. Ik heb onlangs een taart met gebakken aardbeien bedacht. Dat is dus ook een Limburgse vlaai." Normaal gezien krijgt de Limburgse vlaai in 2020 een beschermde geografische aanduiding.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet