Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Lola McQueen krijgt allereerste Award Doof Vlaanderen

do 14 nov. - 7:02

In Gent is de allereerste Award Doof Vlaanderen uitgereikt aan Alexander Decrans uit Antwerpen, beter bekend als dragqueen Lola McQueen. Vlaanderen leerde hem kennen in het VTM-programma Belgium's Got Talent waar hij playbackte met gebarentaal.
© Alexander Decrans (m) (Foto: Radio 2)

Alexander Decrans, alias Lola McQueen, krijgt van Doof Vlaanderen de allereerste Award Doof Vlaanderen. De organisatie reikt hem de prijs uit omdat hij voor vele doven en slechthorenden een rolmodel is en omdat hij de dovenwereld bekender heeft gemaakt bij horende mensen. Door zijn act als dragqueen is hij ook één van de boegbeelden van de gemeenschap van dove holebi's en transgenders.

Doven zijn mensen zoals jij en ik

Alexander Decrans is blij met de award en de erkenning. Sinds zijn optreden in Belgium's Got Talent krijgt hij veel vragen om hulp en advies, maar ook complimentjes en aanmoedigingen. Hij is blij dat hij de dovengemeenschap zichtbaarder heeft gemaakt en heeft kunnen laten zien dat doven mensen zijn zoals andere mensen. Al moeten ze soms harder werken als horende mensen om hetzelfde te bereiken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet