Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Marc is zot van Waregem: ontdek zijn 'big five'

vr 27 aug. - 2:23

Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme tips van Marc Crabeels om Waregem te ontdekken!

De Amerikaanse militaire begraafplaats ‘Flanders Field’

“Je krijgt er als bezoeker een rendez-vous met de wereldgeschiedenis. Dan besef je hoe hard er op het einde van de Eerste Wereldoorlog werd gevochten in en rond Waregem. Door stil te staan bij een van de 368 kruisjes, te luisteren naar de verhalen, te kijken naar de foto’s … breng je deze jonge mannen weer even tot leven. Zelfs na meer dan 100 jaar zijn we hen nog altijd  niet vergeten en blijven hen immer dankbaar.”

De Hippodroom

“De ‘Gaverbeekhippodroom’ is de oudste van België. Elke zondagnamiddag van begin mei tot einde september zijn er paardenrennen. Maar ook buiten deze rennen is een bezoek zeker de moeite waard. Het verhaal van Waregem Koerse en dat van enkele legendarische paarden en hun jockeys, een wandeling op de galoppiste en uitleg krijgen bij de verschillende hindernissen het is indrukwekkend.”

Hippo.war

“Sinds 2017 heeft onze stad een eigen bezoekerscentrum in het tribunegebouw op de hippodroom: Hippo.war. Het brengt zoals de naam het doet vermoeden twee verhalen samen: de rol van het paard en de rol van de Amerikanen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van tientallen canvassen en honderden authentieke voorwerpen krijg je een andere kijk op de Eerste Wereldoorlog. Een aanrader!”

Stadswandeling

“Wie enige tijd niet in Waregem moest zijn zal er zich haast niet meer herkennen. ‘Waregem: stad in Galop’ is niet zomaar een slogan, het is realiteit! De voorbije decennia kende het zuidelijke deel van de stad een metamorfose. Waar ooit de ‘Keukelmeersen’ lagen, een moerassig gebied van meer dan 100 voetbalvelden groot waarover heel wat geheimzinnige stadslegenden de ronde deden, verrees een nieuw stadsgedeelte met sportieve-, culturele-, zorg- en woonfuncties.”

Goed te Nieuwenhove

“Ooit maakte deze gebouwen deel uit van een heerlijkheid met een kasteel. Hiervan getuigt nog altijd de duiventoren. Het houden van duiven was een exclusief recht van de heer, enkel zijn duiven mochten voer zoeken op de akkers. De laatste jaren is er een artisanale brouwerij en brasserie ‘’t Gaverhopke’. Je kan er vooral op vrijdag en in het weekend terecht voor een hapje en een fris lokaal biertje. Zeker eens een proeven!”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet