Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Minister Bart Somers: "Brandstichting in Bilzen is meer dan één brug te ver.""

wo 13 nov. - 5:28

Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) komt woensdag naar Bilzen, voor een overleg over de brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Grote Spouwen. Hij wil samen met de stad bekijken wat er moet gebeuren om zo'n incident in de toekomst te vermijden.
© foto: Terzake

Dinsdagavond was minister Somers te gast in het programma De Afspraak op Canvas. Hij veroordeelde de brand zeer duidelijk. "Er zijn grenzen over hoe je ongenoegen uit. En dit is niet één maar veel bruggen te ver. Wat is dan de volgende stap? Brand stichten in asielcentra waar al mensen verblijven? Dit is totaal onaanvaardbaar." Somers heeft wel begrip voor de angst die onder de mensen leeft. "Maar je kan door geweld je mening niet opdringen. Wat er gebeurd is, dat is politieke terreur. En daardoor zijn er mensen in gevaar gebracht." 

Bewondering

Dat de familie Noé, de eigenaars van het voormalige woon-zorgcentrum nog altijd achter de plannen voor het asielcentrum staat, is voor Somers bewonderenswaardig. "Ik vind het enorm moedig dat die 80-jarige dame en haar zonen de dag na zo'n traumatische ervaring nog altijd zeggen: we wijken niet. Dat gezin staat echt voor de westerse waarden en humaniteit."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet