Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Nieuwe hockeyclub in Rotselaar start in september

do 29 aug. - 3:00

In Rotselaar gaat een nieuwe hockeyclub van start. De Vlaamse Hockey Liga gaf vorig jaar een aantal initiaties voor kinderen en dat was een groot succes. Daarop beslisten enkele ouders om samen een hockeyclub te starten. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen deelnemen aan de hockeylessen. Vanaf januari wil de club ook van start gaan met een jeugdcompetitie voor kinderen en jongeren. Hiervoor moeten er wel voldoende leden zijn. De club is ook nog op zoek naar heel wat helpende handen.
© Foto: Kurt De Backer

Volgens Kurt De Backer, één van de initiatiefnemers, was het niet zo moeilijk om ouders te vinden die zich willen inzetten voor de club. "Stilaan groeide dat engagement tussen de ouders en dan zijn we uiteindelijk begonnen met de opstart van de club met steun van de Vlaamse Hockey Liga. Alle ouders zetten zich als vrijwilliger in, want we willen kinderen de kans geven om hockey te spelen. Hockey staat voor fair play, vriendschap en aangename sportbelevenis. Die waarden ondersteunen wij ten volle. Er zijn nog maar weinig mensen van ons met voorkennis van hockey, omdat er in Rotselaar geen hockeytraditie is. We zijn dus een beetje een pionier in Rotselaar."

Recreatieve hockeyclub

De trainingen zullen gegeven worden door trainers vanuit de Vlaamse Hockey Liga", bevestigt De Backer. "We willen ook zo snel mogelijk zelf trainers opleiden en jongeren aanspreken die willen kennismaken met hockey. We zullen hen dan ook de mogelijkheid geven om door te groeien tot trainer. Op die manier kunnen we de club stelselmatig uitbreiden om een recreatieve hockeyclub te worden." De hockeylessen zullen voor alle leeftijden aangeboden worden. De voornaamste doelgroep  zijn kinderen van 6 tot 15 jaar.  "Ook jongeren tot 18 jaar zijn ook welkom. Op zondagvoormiddag bieden we ook trimhockey, sporten zonder verplichtingen, aan voor volwassenen die zich fit willen houden en hockey willen spelen", aldus De Backer. 

Eerste trainingen

"Op woensdagnamiddag 4 september van 14u tot 17u en zondag 8 september tussen van 10u tot 12u gaan we van start met de eerste trainingen. Verder organiseren we op zondag 15 september, ook van 10u en 12u, een grote kennismakingstraining voor iedereen. De trainingen vinden plaats op de pleinen van de Sportoase Ter Heide in Rotselaar." Meer informatie vind je op de website van de club.

 

 

Foto: Kurt De Backer

Foto: Kurt De Backer

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet