Plage Préférée
Pieter Lonneville: "Er zijn wel duizend mogelijke recepten met makreel"
vr 12 jul. - 7:27

Makreel is het lekkerst als je het vers eet. "Verse makrelen liggen voor een mooiere presentatie meestal volledig in de toonbank, bij aankoop is het aan te raden de vis dadelijk te laten gutten, dat is het verwijderen van de ingewanden. Zo zullen ze langer vers blijven" vertelt Pieter.
Je kan elke dag op een andere manier makreel eten, zonder dat je dit door hebt. Er zijn wel duizend mogelijkheden met deze vis.

North Sea Chef Pieter is eigenlijk afgestudeerd als Slager-Spekslager, toch heeft hij ook een liefde voor vis. "Ik geloof erg in de sterkte van een product. Ik koop mijn vlees zo brut en direct mogelijk, dat wil zeggen dat ik het dier rechtstreeks bij de boer koop en het dan zelf verwerk. Om dat te kunnen doen, moest ik mijn diploma slager halen.
Maar ik werk uiteraard ook zeer graag met vis en vind het belangrijk dat we met dit product zorgzaam omspringen. We moeten respect hebben voor zowel het product als voor de vissers."
Pieter zal niet zomaar voor zijn plezier naar de Noordzee afzakken. "Ik ben van Damme, een klein dorpje naast Brugge. Telkens ik aan zee kom, ben ik een beetje bang. Ik vind het wat overweldigend en enorm groot. Ik ben er iedere keer van onder de indruk en word er altijd een beetje stil van."
Lees hier het recept: Brandade van makreel met kwartelei, ui en gebrande boter