de madammen
Radijsjes zijn meer dan een lekker tussendoortje: 3 originele recepten
In de keuken
do 9 apr. - 9:40
Dipsausje van radijsjes
Dit heb je nodig
- 1/4 preistengel
- 4 radijsjes
- 150 gram kruidenkaas
- 2 eetlepels light mayonaise
Aan de slag
- Snijd de prei, de radijzen en bieslook in kleine stukjes.
- Meng met de kruidenkaas en de mayonaise.
- Klaas is Kees! Een heerlijk, frisse dipsaus!
Gepekelde radijsjes
Heerlijk, zoet-zure radijsjes. Perfect om een salade mee af te werken of op een krokante, bruine boterham met rundstartaar en mosterd. Door ze te pekelen blijven ze zeker 2 weken goed. Als je het zo lang kan volhouden natuurlijk!
Dit heb je nodig
- 1 bussel radijzen
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 4 el suiker
- 1 tl zout
- 2 kruidnagels
- 1 tl chilivlokken
- Peper van de molen
Aan de slag
- Snijd de radijsjes in vier of in schijfjes en doe ze in een bokaal.
- Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat even opkoken. Giet het mengsel bij de radijsjes en laat afkoelen. Houd fris in de koelkast.
Gebakken zalm met gewokte radijsjes
Gooi het loof van de radijsjes zeker niet weg. Je kan het gemakkelijk gebruiken als salade omdat het zo lekker peperachtig is. Door de radijsjes te wokken smaken ze minder pittig.
Dit heb je nodig
- 2 moten zalm
- 2 bussels radijsjes met loof
- een halve teen look
- 2 stengels lente-ui
- gember (1cm)
- 1 eetlepel honing
- een halve limoen
- 3 eetlepels sojasaus
- olie
- optioneel: koriander + sesamzaadjes
Aan de slag
- Snijd de radijsjes in twee. Hou het loof van de wortelen opzij.
- Snijd de lente-ui, rasp de gember.
- Bak de zalm aan één kant en draai hem op het einde nog even om in de pan.
- Bak de radijsjes in olie. Voeg de gember, lente-ui, look en honing toe. Laat karameliseren en voeg daarna de limoen en sojasaus toe. Werk op het einde af met de blaadjes wortelloof zodat die nog even slinken.
- Serveer en werk eventueel af met verse koriander en sesamzaadjes.