Recept: heerlijk eenvoudige bosbessentaart
ma 27 jul. - 3:00
De bessenstruiken hangen vol met heerlijk rood fruit. Het is nu dan ook het seizoen voor bosbessen. Maak samen met ons deze heerlijke bosbessentaart. Succes verzekerd!
Dit heb je nodig
Gistdeeg
- 250 g patisseriebloem
- 15 g verse gist
- 1 ei
- 30 gram boter
- 15 gram suiker
- 90 gram lauwe melk
- 3 gram zout
Bosbessenvulling
- 600 gram bosbessen
- 75 g suiker
- 1 theelepel citroensap
Aan de slag
Gistdeeg
- Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
- Los de gist op in de lauwe melk.
- Doe de bloem in de mengkom en voeg de boter er aan toe in stukjes. Meng in de keukenmachine.
- Voeg het gistmengsel en het ei toe, laat goed kneden.
- Als laatste meng je het zout doorheen het deeg.
- Kneed tot je een mooie bol deeg hebt.
- Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een handdoek.
Taart
- Rol het deeg uit, gebruik hiervoor een beetje bloem.
- Vet de bakvorm in en leg het deeg in de vorm. Laat dit nog eens 15 minuten rijzen.
- Doe de bessen met de suiker en het citroensap in een mengkom.
- Meng zodat de suiker zich goed verdeelt.
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
- Stort de bessen in de deegbodem.
- Bak de taart 25 minuten op 180 graden.
- Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Werk af met wat bloemsuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk!