Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Zot Veel Vakantie

Zot Veel Vakantie

Recept Messy Chef: Gemarineerde aardbeien met limoncello, basilicum, mascarpone, koekjes en witte chocolade

vr 13 aug. - 3:35

Gewoon aardbeien eten? Niets gewoon aan dankzij dit heerlijke recept van onze Messy Chef Jelle.

Dit heb je nodig (2 - 4 personen)

  • 250 gr aardbeien
  • 2 el poedersuiker
  • 1 el limoncello
  • ½ limoen
  • Draai van de peper molen
  • 150 ml volle room (slagroom)
  • 50 gram mascarpone
  • 100 gram koekjes (bvb petit beurre)
  • 1 reep witte chocolade
  • Een paar blaadjes basilicum

Aan de slag

  • Snijd de aardbeien in partjes. Doe ze in een kom samen met een scheutje limoncello, ½ limoen en 1 el poedersuiker. Kruid met een draai van de pepermolen.
  • Klop de room op tot je de dikte hebt van slagroom. Voeg de mascarpone toe samen met een eetlepel poedersuiker.
  • Snijd een paar blaadjes basilicum fijn en voeg ze toe aan de room.
  • Zet de oven op 180 graden. Leg de reep chocolade op een vel bakpapier en bak 7 minuten (ovenstand: boven en onder warmte). Haal uit de oven en laat afkoelen tot de chocolade krokant is geworden.
  • Verkruimel de koekjes door ze in een zakje te stoppen en er op te slaan met een deegrol.
  • Dresseer de glazen met de aardbeien, de mascarpone en koekjes en werk af met de crumble van witte chocolade.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet