Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Recept Messy Chef: Groene asperges met ham en granité van meloen

In de keuken

di 11 mei - 9:45

Meloen met gedroogde ham, dat kennen we. Maar je kan meloen ook heerlijk combineren met asperges!

Dit heb je nodig (2 personen):

•    200 gram groene aspergepunten (kleintjes) of een paar grote asperges in stukken gesneden.
•    4 schelletjes gedroogde ham
•    Paar takjes verse tijm
•    10 blaadjes basilicum
•    ½ oranje meloen (Charentais, cavaillon)
•    Sap ½ citroen
•    100 ml water
•    70 gram suiker
•    Scheutje olijfolie 
•    Peper

Zo ga je te werk:

1.    Meng het water met de suiker in een pannetje en zet op het vuur tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Schil de meloen en snijd in blokjes. Doe ze in de blender samen met het suikerwater en 1 tl tijm. Mix fijn en stort uit in een ovenschaal.
2.    Zet de schaal onafgedekt in de vriezer. Schraap na een uurtje met een vork alles los tot je mooie kristallen krijgt. Doe dit nog 2 keer om het uur.
3.    Snijd de Italiaanse ham in reepjes. Wikkel de asperges in een gasje van ham. Druppel er wat olijfolie over en bak ze in een pan tot wanneer de asperges beetgaar zijn. 
4.    Neem een bord en doe daarin de granité van meloen. Leg er een paar asperges bij en werk af met zwarte peper, een paar blaadjes verse basilicum, en een scheutje kwalitatief goede olijfolie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet