
de madammen
Recept Messy Chef: Groene asperges met ham en granité van meloen
In de keuken
di 11 mei - 9:45

Dit heb je nodig (2 personen):
• 200 gram groene aspergepunten (kleintjes) of een paar grote asperges in stukken gesneden.
• 4 schelletjes gedroogde ham
• Paar takjes verse tijm
• 10 blaadjes basilicum
• ½ oranje meloen (Charentais, cavaillon)
• Sap ½ citroen
• 100 ml water
• 70 gram suiker
• Scheutje olijfolie
• Peper
Zo ga je te werk:
1. Meng het water met de suiker in een pannetje en zet op het vuur tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Schil de meloen en snijd in blokjes. Doe ze in de blender samen met het suikerwater en 1 tl tijm. Mix fijn en stort uit in een ovenschaal.
2. Zet de schaal onafgedekt in de vriezer. Schraap na een uurtje met een vork alles los tot je mooie kristallen krijgt. Doe dit nog 2 keer om het uur.
3. Snijd de Italiaanse ham in reepjes. Wikkel de asperges in een gasje van ham. Druppel er wat olijfolie over en bak ze in een pan tot wanneer de asperges beetgaar zijn.
4. Neem een bord en doe daarin de granité van meloen. Leg er een paar asperges bij en werk af met zwarte peper, een paar blaadjes verse basilicum, en een scheutje kwalitatief goede olijfolie.