Plage Préférée
Recept: op vel gebakken griet, geprakte citroenaardappel en fijne ratatouille
vr 9 aug. - 8:58
Niets beter dan vis van bij ons, gevangen in onze Noordzee. Elke week toveren de North Sea Chefs een heerlijk gerecht op de Plage Préférée bordjes. Deze week: op vel gebakken griet. Ga zelf aan de slag met dit recept.

Dit heb je nodig (4 personen)
-
1 griet van 2 kg
-
4 aardappelen (bintje)
-
1 citroen
-
olijfolie om te bakken
-
1 rode paprika
-
1 gele paprika
-
1 courgette
-
150 g champignons de Paris
-
fijne olijfolie voor salades
-
basilicum
Aan de slag
Griet
- Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.
Citroenaardappel
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, voeg kruiden toe.
Fijne ratatouille
- Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise.
- Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise.
- Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.
Basilicumchips
- Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.
Griet
- Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.
Presentatie
Presenteer naar wens!