
Klassiekers van de jaren 80
Recept uit de 80's: kipcorn zoals uit de frituur!
ma 12 apr. - 10:05

Dit heb je nodig (4 personen)
-
350 gram kipgehakt
-
1 eitje
-
3 eetlepels melk
-
6 eetlepels paneermeel
-
1 theelepel zout
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel lookpoeder
-
1 theelepel ajuinpoeder
-
1 theelepel witte peper
Om te paneren:
-
1 ei
-
6 eetlepels bloem
-
200 gram cornflakes natuur
Aan de slag
-
Meng de kruiden, het eitje, de paneermeel en melk onder mekaar. Zorg dat je een vaste massa hebt die niet meer aan de handen plakt. Meng alles goed onder mekaar en maak er worstjes van.
-
Laat de worstjes een halfuurtje opstijven in de koelkast.
-
Verkruimel in een kom de cornflakes zodat ze iets kleiner zijn. Rol de worstjes eerst in de bloem, daarna in het ei en dan in de cornflakes.
-
Frituur 3 à 5 minuten op 180 graden afhankelijk van de dikte. Of leg ze op een bakpapiertje in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten op 180 graden.