
Zot Veel Vakantie
Recept van The Messy Chef: aubergine en gehaktschotel met hummus en kersen
do 22 jul. - 9:23
Dit heb je nodig
• 1 aubergine
• 200 gram gehakt (varkens rund)
• 100 g kersen
• 1 citroen
• 1 tl currypoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl komijn
• 1tl korianderpoeder
• 1 teen look
• Olijfolie
• Paar muntblaadjes
• Paar takjes dille
• Pitabroodjes (2x)
• Nootjes naar keuze als afwerking
• 150 g kikkererwten in blik
• ½ teen look
• Halve tl komijn
• 1 tl tahin (sesampasta)
• 4 el olijfolie
• Peper en zout
Zo ga je te werk
• Schil de aubergine en snijd in fijne blokjes.
• Doe een scheutje olijfolie in de pan samen met het gehakt en de aubergine. Pers er een teentje look bij uit. Kruid met paprikapoeder, komijn, korianderpoeder en curry.
• Mix de kikkererwten met vocht, look, komijn tahin en peper en zout tot een gladde hummus. Voeg olijfolie toe om tot een mooie massa te komen.
• Beleg het bord met een lepeltje hummus. Leg daarnaast het gehaktmengsel.
• Ontpit de kersen en halveer ze. Rooster ondertussen de broodjes. Werk het bordje af met de kersen, een paar druppels citroensap naar keuze en fijngesneden dille en munt.