
Zot Veel Vakantie
The Messy Chef tovert met tomaat
Eten & Drinken
za 10 jul. - 8:15

Tomatensalade met venkel, kappertjes, en Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig:
• 3 a 4 tomaten
• 1/2 venkel
• 2 tl kappertjes
• Olijfolie
• Peper
• Grof zout
• Citroen
• Bosje basilicum
Zo ga je te werk:
1. Snijd de tomaten horizontaal in plakjes en leg ze mooi verspreid op een bord
2. Snijd de venkel doormidden en vervolgens in erg fijne plakjes. Kruid de groenten met peper en grof zout. Dresseer met flink wat olijfolie en een paar druppels citroen. Laat een halfuurtje op kamertemperatuur staan voor serveren. Werk af met kappertjes, basilicum en fijngeraspte Parmezaanse kaas.

Smashed komkommersalade met tomaat en Aziatische dressing, pindanootjes en koriander
Dit heb je nodig:
• 1/2 komkommer
• 2 tomaten
• Handje pindanootjes
• Verse koriander
• 1/2 chili
• 2 el olijfolie
• 1,5 el honing
• 1 el sojasaus
• 1 limoen
• 1 lente-ui
• Peter en zout.
Zo ga je te werk:
1. Sla met een deegrol of hamer zachtjes op de komkommer en snijd daarna in stukken.
2. Snijd de tomaat in partjes en doe alle groenten in de kom. Snijd de chili fijn en voeg toe.
3. Meng de sojasaus, limoen, olijfolie en honing. Meng onder de salade. Kruid met peper en zout
4. Laat de salade een halfuur op kamertemperatuur staan.
5. Werk af met fijngesneden koriander, lente-ui en pindanootjes

Plakjes tomaat, ui pompoenpitten, za’atar, feta, limoen, peterselie
Dit heb je nodig:
• 3 a 4 tomaten,
• 1 rode ui
• 2 eetlepels pompoenpitjes
• 1 tl za’atar
• 100 g feta
• 1/2 limoen
• 1 bosje bladpeterselie
• Peper en zout
• olijfolie
Zo ga je te werk:
1. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de ui in fijne reepjes. Dresseer op een bord. Kruid met za’atar, grof zout en peper. Druppel er wat olijfolie over en een paar druppels limoensap. Door de tomaten nog een halfuurtje op kamertemperatuur te laten staan, vormt er zich automatisch een heerlijke dressing onderaan je bord.
2. Werk het bord af met pompoenpitjes (al dan niet geroosterd), de zeste van limoen, verse peterselie en feta.