
de madammen
Recept voor blokkende studenten: Cheeseburger met Big Mac saus
vr 11 jun. - 8:28

Dit heb je nodig
- 2 burgers
- 150 gram gemengd gehakt
- Peper en zout
- 4 plakjes smeltkaas (cheddar)
- 1 tomaat
- 80 g ijsbergsla
- Paar plakjes augurk
- 2 zachte hamburgerbroodjes.
Voor de saus:
- 70 ml mayonaise,
- 1 eetlepel fijngesneden ui
- 1 eetlepel pickles (zonder groentjes)
- ½ tl mosterd
- 1 eetlepel ketchup
- 1,5tl suiker
- 1 tl azijn
- ½ tl paprikapoeder
- ½ sap van de augurken
Aan de slag
Kneed het gehakt gedurende 5 minuten goed door mekaar. Vouw er burgers van naar de grootte van je broodje. Zorg dat de dikte maximum één centimeter is. Kruid de boven- en onderkant van de burgers met peper en zout. Bak de burgers op een hoog vuur. Draai om en leg er twee plakjes smeltkaas (cheddar) op. Laat de burger 1 minuut rusten na het bakken, anders wordt het broodje te snel te vochtig.
Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet 30 seconden in de microgolfoven en laat afkoelen. Bak de broodjes, beleg met saus, vlees en werk af met tomaat, fijne ijsbergsla en augurkjes.
Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!