
de madammen
Recept voor blokkende studenten: Spaghetti met gehaktballen en paprika-mascarponesaus
vr 2 sep. - 3:23
Breng je zwoegende student wat comfort food op kot met dit heerlijke recept van The Messy Chef!

Dit heb je nodig
- 300 g varkensgehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- Peper
- Zout
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 rode paprika
- 2 tenen look
- 1 ui
- 3 ansjovis
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 blaadjes laurier
- 250 ml tomatenpassaat
- 3 el mascarpone
- 250 g spaghetti of pasta naar wens
Aan de slag
- Kruid het gehakt met paprikapoeder, oregano, zout, peper, ei, paneermeel. Roer alles goed onder mekaar. De kunst van een sappige gehaktbal is goed kneden. Rol er grote ballen van, voeg eventueel extra paneermeel toe indien je massa te vochtig is. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.
- Bak de gehaktballen in een grote pan met hoge rand. Als de gehaktballen mooi gekleurd zijn, haal ze er dan uit. Ze moeten nog niet gaar zijn.
- Snijd de ui, look, paprika in fijne stukken en stoof aan in dezelfde pan waar de gehaktballen in zaten. Voeg het gerookte paprikapoeder toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje. Voeg de ansjovis toe, die zal wegsmelten. Voeg ook de laurier toe en de tomatenpassaat. Laat een halfuurtje pruttelen. Haal de laurier er uit en mix de saus. Voeg de mascarpone toe. Leg de gehaktballen terug in de saus en laat nog 10 minuten pruttelen.
- Kook de spaghetti al dente in gezouten water. Voeg een pollepel van het pastawater toe aan de saus. Het water geeft smaak en binding aan de saus. Giet de pasta af en roer er een lepel van de saus door zodat de pasta niet blijft plakken.