Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Reporter Margaux: “Ik zeil voor de eerste keer ooit en dan nog wel op de boot van Imke Courtois”

vr 6 mei - 1:44

De Madammen maken deze maand kennis met verschillende watersporten. Vandaag trok reporter Margaux eropuit in de jachthaven van Nieuwpoort. Een spannend moment, want ze ging voor de eerste keer ooit zeilen. Niet alleen, maar met hulp van Maarten Desloovere van de Vlaamse Vaarschool. Hij vertelde over zijn passie en hield een oogje in het zeil...
© Pexels

Jong geleerd is oud gedaan

“Ik ben van jongs af aan beginnen zeilen en heb het meegekregen van mijn ouders. Het begon allemaal bij een Optimistje. Dat is een kleine zeilboot die je kan vergelijken met een badkuip waarin kinderen vanaf zes jaar leren wat zeilen echt is. Daarna leerde ik windsurfen en vandaag de dag ben ik een fervente jachtzeiler. Je kan het op oudere leeftijd ook nog perfect leren. In veel vaarscholen begint het met initiaties over wat zeilen juist is om daarna verder te groeien.”

Ook op oudere leeftijd kan je perfect leren zeilen.

— Maarten Desloovere van de Vlaamse Vaarschool

Sportiviteit vereist?

“Je moet niet noodzakelijk sportief zijn om te kunnen jachtzeilen, maar je maakt het natuurlijk zo sportief als je zelf wil. Wedstrijdzeilen is daar wel een uitzondering op. Zeker als je lange afstanden moet varen is extreme sportiviteit een vereiste.”

Je maakt jachtzeilen zo sportief als je zelf wil.

— Maarten Desloovere van de Vlaamse Vaarschool

Zeil je voor het eerst?

“Mensen die voor de eerste keer willen zeilen, hoeven niet direct een zeilboot te kopen. Je kan beginnen met lessen te volgen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om zeilboten te huren al dan niet met schipper, zowel hier als in het buitenland. Als je de microbe dan echt te pakken hebt, kan je investeren in een zeilboot.”

Samen op het water is een initiatief van de FOD Mobiliteit en Vervoer in samenwerking met Wind & Watersport Vlaanderen, Sport Vlaanderen en de Dienst Marien Milieu van FOD Volksgezondheid.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet