Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Rolschaatspiste in Kessel-Lo opnieuw open

wo 28 aug. - 3:30

De rolschaatspiste in Kessel-Lo is opnieuw open. Om veiligheidsredenen werd de piste in mei gesloten. De provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven brachten de nodige herstellingen aan. Topsporter Bart Swings is blij met de nieuwe piste en hij testte haar zelfs al uit. Rolschaatsclub RSC Heverlee hoopt nu dat de rolschaatspiste ook een wedstrijdpiste mag worden. Hiervoor zullen ze bij de stad en de provincie blijven aandringen.
© Foto: Radio 2

De provincie was verantwoordelijk voor de verwijdering van het groenafval op de piste. De stad Leuven voerde de herstelwerken uit. "We hebben de goten langs de zijkanten dichtgemaakt. Hierdoor is het nu veiliger voor onze rolschaatsers om deze piste te betreden en dus ook om te trainen", zegt schepen Elke Van Hoof. "Ook in de toekomst zullen we regelmatig de piste controleren. Hierdoor kunnen we de veiligheid garanderen voor onze sporters." 

Vaste trainingsplek van Bart Swings

Bart Swings is heel blij dat hij opnieuw op de piste kan trainen: "Ik heb de piste echt wel gemist tijdens mijn voorbereiding op het WK. Ondertussen heb ik veel langs de Vaart tussen Leuven en Mechelen getraind. In Mechelen was er gelukkig wel een skeelerpiste met een 200 meter baan. Het is goed dat ik de rest van de zomer op de piste in Kessel-Lo kan trainen, want dit is mijn vaste trainingsplek. Ik denk dat ik de piste nog nooit zo proper heb gezien als vandaag. Mijn trainer had vandaag al een pittige training gepland, want mijn volgende skeelerwedstrijd is tijdens de Marathon van Berlijn eind september. Ik heb die wedstrijd nu al 6 jaar op rij gewonnen, dus ik hoop dat er een zevende overwinning zal volgen." 

Vraag naar competitiepiste

Ook Philippe Persoons, voorzitter van de skeelerclub RSC Heverlee, is opgelucht en tevreden met de nieuwe piste. Persoons werpt ook al meteen een blik op de toekomst. "Deze piste is helaas nog geen competitiepiste, want de piste bevat geen gebogen bochten. Maar wij weten dat het technisch mogelijk is om de piste aan te passen. Daarvoor is er dus geen onteigening nodig. De verschillende betrokken partijen moeten hier enkel hun toestemming voor geven, meer niet. We kunnen nu wel trainen, maar we kunnen helaas geen competitiewedstrijden organiseren. We hopen dan ook dat hier snel verandering in zal komen." 

 

 

Foto: Radio 2

Foto: Radio 2

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet