Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Sabine Hagedoren: "Soms vind ik iets in een kast dat mij aan Jurgen doet denken en dat kan mij dan overvallen"

di 26 nov. - 9:47

Sabine Hagedoren verloor haar man Jurgen in 2016. Intussen zijn er drie jaar verlopen, maar ook nu blijft hij in haar herinneringen en is het soms vallen en weer opstaan.
© VRT

"Donkere dagen rond Kerstmis blijven moeilijk"

"Jurgen is drie jaar geleden overleden", vertelt Sabine bij De Madammen. "De eerste kerst zonder hem was héél emotioneel en ook nu blijven die donkere dagen rond Kerstmis moeilijk. Ik heb ondertussen een heel fijne vriend, maar Jurgen ontbreekt toch nog. Dat blijft. Vorig jaar dacht ik, dat het beter zou gaan met kerst, maar dat was toen helemaal niet zo. Maar de ruwe kantjes gaan er wel af."

"Het overvalt je"

"Er zijn nog altijd momenten die mij aan Jurgen doen denken en die dan om tranen vragen", vertelt Sabine. "En dat gebeurt plots, een muziekje op de radio of je doet een kast open en je vindt plots iets dat je aan hem doet denken. Dat overvalt je dan." 

Meterschap Verlies- en Rouwcafé

Sabine was samen met Karin Verheyen van Rouw- en Verliescafé Vlaanderen te gast in de studio van De Madammen. "Ik ben meter van het café omdat ik weet hoe moeilijk het is", vertelt Sabine. "Ik vertel gewoon mijn verhaal en als mensen dan hulp vinden in het café dan is mijn meterschap geslaagd!"

Op de website van Verlies- en Rouwcafé Vlaanderen vind je meer info en kan je ook contact met hen opnemen als je nog vragen hebt.

Bekijk het gesprek

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet