Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

SMAK Gent één dag dicht uit protest tegen cultuurbesparingen

do 14 nov. - 7:18

Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent gaat donderdag niet open uit protest tegen de aangekondigde besparingen van de nieuwe Vlaamse Regering. Het blijft, voorlopig, bij een eenmalige protestsluiting. Het SMAK hoopt dat ook andere musea actie zullen voeren.
Een frontfoto van het SMAK in Gent
© Foto: Cityspotters

Wie vandaag, donderdag, een bezoekje gepland had aan het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent zal voor een gesloten deur staan. Een 50-tal personeelsleden en de directie zullen wel aan de slag zijn maar openen het museum niet. Dat doen ze uit protest tegen de geplande besparingen in de cultuursector die de nieuwe Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA) eerder aankondigde. Het gaat voorlopig over één actiedag, vrijdag gaat het museum gewoon weer open. Het SMAK hoopt dat de actie ook door andere musea opgevolgd zal worden. Wat de gevolgen van de besparingen zullen zijn voor het SMAK is nog niet precies duidelijk. De bezorgdheid is wel groot. 

Schoolbezoeken gaan wel door

Er waren enkele klassen van scholen uit het Gentse die voor vandaag een bezoek gepland hadden. Voor hen maakt het SMAK een uitzondering en opent het de deur wel. De leerlingen zullen dus het hele museum voor zich alleen hebben.  

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet