Te veel appels? Maak eens vers appelsap!
zo 11 okt. - 10:00
De herfst! Het seizoen waarin je nog net kan genieten van verse appels aan jouw appelboom. Maar, misschien zijn het er wat veel? Maak dan gebruik van dit recept voor heerlijk vers appelsap.
Wat het je nodig? (voor 3 liter appelsap)
Ingrediënten
- 40 appels
- 2 citroenen
Materiaal
- Aardappelmesje
- Sapcentrifuge
- Neteldoek
- Koffiefilter
- Trechter
- Flessen
appelsap 2fotoos
Zo ga je te werk!
- Was de appel en snij hem in partjes. Verwijder het klokhuis, de schil mag er aan blijven.
- Pers de appels in de sapcentrifuge. Geen sapcentrifuge in huis? Check het alternatief hieronder.
- Giet het sap door de neteldoek in een kom of kan voor een eerste filtering.
- Pers een citroen en giet het citroensap bij het appelsap (ongeveer 1/2 citroen per liter appelsap).
- Giet het sap door een koffiefilter in een propere fles. Gebruik hiervoor de trechter.
- Afkoelen in de koelkast en genieten maar!
Oh nee, ik heb geen sapcentrifuge...
Geen probleem! Ook zonder sapcentrifuge kan je vers appelsap maken. Je kookt dan de appels in een beetje water. Wanneer ze goed gaar gekookt zijn, giet je het sap door de neteldoek.