Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Utopia Aalst beste bib van Vlaanderen en Brussel

vr 20 sep. - 4:27

Utopia in Aalst is de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel, dat vinden zowel de vakjury als het grote publiek. De bib behoudt deze titel voor twee jaar.

Utopia in Aalst is de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel, dat is in Oostende bekend gemaakt. De titel van beste bibliotheek wordt bepaald door het publiek en een vakjury. Uit elke provincie was telkens één bibliotheek genomineerd. Die kreeg dan punten van de vakjury en het publiek kon heel de maand augustus stemmen op zijn favoriete bibliotheek.

Niet verbaasd

Kenneth Van Lierde werkt nog maar enkele maanden in de bibliotheek, maar is niet echt verbaasd over de prijs: “Als je kijkt naar de architectuur en de ruimtes die hier aanwezig zijn, dan denk ik dat het niet veel beter kan!”

Ook Aalstenaar Steven Van Herreweghe is blij met de prijs. “Utopia heeft terecht gewonnen. Het is zo’n fantastische bibliotheek.” Het was al langer duidelijk dat Steven Van Herreweghe de nieuwe Aalsterse bibliotheek een warm hart toedraagt. Zo riep hij bijvoorbeeld in radiospotjes de mensen op om op Utopia de stemmen. “Als je Utopia binnenstapt, heb je meteen een afspraak met de toekomst. Dat gebouw is ongelooflijk mooi ontworpen. Het is een bibliotheek waar ook de academie voor podiumkunsten gehuisvest is. Je ziet daar jonge muzikanten rondlopen, maar ook gepensioneerde mensen die daar hun krant komen lezen. Er is een soort dynamiek van verschillende generaties binnen hetzelfde gebouw. Dat is iets wat je normaal niet ziet in een bib. Het is een heel bruisende bib. Dat is super!”

Utopia opende pas in juni vorig jaar de deuren.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet