Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je carpaccio van Sint Jakobsschelpen

In de keuken

ma 20 sep. - 6:30

Carpaccio wordt rauw gegeten. Dat is ook het geval voor deze coquilles. Alhoewel: door de marinade laten we de vis toch garen.
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • Olijfolie
  • 8 Sint Jacobsvruchten
  • Citroensap
  • verse gemalen peper
  • fleur de sel
  • Groene kruiden voor de garnering zoals dragon of kervel

Aan de slag!

Snij eerst de carpaccio, dat wil zeggen dat de Sint-Jakobsnoot in flinterdunne plakjes gesneden wordt. Dat gaat gemakkelijker als de Sint-Jakobsnoot kort in de diepvriezer gelegen heeft.

Giet een beetje olijfolie op een bord om te voorkomen dat de carpaccio aan het bord blijft kleven. Sprenkel daarover wat citroensap zodat de onderkant ook marineert. Leg daarover trapsgewijs de carpaccio.

Besprenkel met citroensap en zorg ervoor dat de pitten opgevangen worden. Hoe meer citroensap, hoe korter de gaartijd zal zijn.

Giet een beetje olijfolie over het geheel en kruid met vers gemalen peper en fleur de sel.

Garneer naar keuze en laat een uur marineren in de koelkast.

Haal tijdig voor het opdienen uit de koelkast om geen opgesteven olijfolie te serveren.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet