Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je de appelgelei van luisteraar Gonda

In de keuken

wo 21 jul. - 2:40

Wat je allemaal niet uit een echte degelijke dampontsapper kunt halen!
© Canva

In de tuin van Gonda de Gols uit Dendermonde staat al sinds jaar en dag een machtige appelboom. Hoewel zelfs gespecialiseerde botanici er nooit zijn uitgeraakt wélke soort appels de boom in karrenvrachten afwerpt, blijken ze erg populair bij de hele buurt. In rauwe vorm worden ze onder meer opgepeuzeld door de ganzen van de buren, maar vooral als Gonda ze verwerkt tot sap en gelei weet iedereen haar wonen.

Om tot een kristalheldere en zuivere gelei te komen, haalt Gonda haar dampontsapper uit de kast. Een magnifiek massief ding dat je op het vuur zet en dat de appels (of ander fruit) zo snel stoomt dat het sap er gewoon uit stroomt.

Wat heb je nodig: 

  • 1 l appelsap
  • 1 kg suiker
  • 1.5 pakje PEC (pectine) - te koop in elke supermarkt

Aan de slag!

Volg de aanwijzingen op het pakje, want dat is voor elke vrucht anders. Niets moeilijks aan dus, je moet het alleen maar doen! Mits de juiste appels én de enige echte dampontsapper, natuurlijk.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet