Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je de 'omgekeerde taart' van de vader van Radio 2-luisteraar Marleen

In de keuken

zo 31 okt. - 10:14

"Omgekeerde taart" was de specialiteit van de vader van Radio 2-luisteraar Marleen. Het was een soort platte taart, (in een bakvorm voor vlaaien) met een soort cakedeeg. Als je de taart uit de oven haalt, draai je ze om en giet je in de bodem verse pudding. Je laat die opstijven en versiert ze met hagelslag. "Wat ons papa kon maken, dat was pure eenvoud. Poepsimpel en als kind moest ik steeds het grootste stuk hebben!"
© Canva

Wat heb je nodig: 

Deeg

  • 175 gram bloem + klp bakpoeder
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 50 gram gesmolten vetstof
  • 1 tas melk

Pudding

  • 1 zakje Impérial puddingpoeder
  • 750 ml melk

Aan de slag!

  1. Oven voorverwarmen op 180° - stand 6 bij oven op gas

  2. Vetstof zachtjes laten smelten

  3. Dooiers en eiwit scheiden

  4. Eiwit stijf opkloppen

  5. Dooiers met suiker loskloppen

  6. Bloem bijdoen, melk toevoegen al roerend om geen klonters te hebben

  7. Gesmolten vetstof bijdoen

  8. Opgeklopt eiwit zachtjes onderroeren

  9. Bakvorm invetten en lichtjes met bloem bestuiven om kleven te voorkomen

  10. Deeg in bakvorm

  11. 30-35 min in oven laten bakken

  12. Ontvormen en omdraaien

  13. Maak pudding zoals vermeld op de verpakking

  14. Giet de pudding in de taart

  15. Laat 10 minuutjes afkoelen en bestrooi met hagelslag

  16. Laten afkoelen en smullen maar!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet