Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je een Oostends vispannetje

In de keuken

ma 20 sep. - 11:48

Een gerecht waarbij je elke vissoort die jij lekker vindt, kan gebruiken.
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 400 gr visfilet (alle vissoorten zijn geschikt voor dit gerecht!)
  • 200 gr Noordzeegarnalen
  • 2 litervisfumet
  • 2 glaasjes vissaus
  • 150 gr gemalen Nazarethkaas

Voor de vissaus

  • 150 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 1 liter visfumet
  • 1 liter room
  • 1 dl witte wijn
  • Peper & zout

Aan de slag!

Pocheer de visblokjes in de visfumet tot ze halfgaar zijn.

Smelt voor de vissaus de boter en meng de bloem eronder. 

Voeg de visfumet toe samen met de witte wijn en de room. 

Laat het geheel tot de helft inkoken en kruid met peper en zout.

Zet de pot van het vuur en meng de gemalen kaas en de garnalen onder de vissaus.

Schik de visblokjes in een vuurvast schoteltje en overgiet met de saus.

Strooi er ten slotte nog wat gemalen kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven op 200°C.

Werk af met wat gehakte peterselie en serveer met stokbrood of puree

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet