
de madammen
Zo maak je een Oostends vispannetje
In de keuken
ma 20 sep. - 11:48

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 400 gr visfilet (alle vissoorten zijn geschikt voor dit gerecht!)
- 200 gr Noordzeegarnalen
- 2 litervisfumet
- 2 glaasjes vissaus
- 150 gr gemalen Nazarethkaas
Voor de vissaus
- 150 gr boter
- 150 gr bloem
- 1 liter visfumet
- 1 liter room
- 1 dl witte wijn
- Peper & zout
Aan de slag!
Pocheer de visblokjes in de visfumet tot ze halfgaar zijn.
Smelt voor de vissaus de boter en meng de bloem eronder.
Voeg de visfumet toe samen met de witte wijn en de room.
Laat het geheel tot de helft inkoken en kruid met peper en zout.
Zet de pot van het vuur en meng de gemalen kaas en de garnalen onder de vissaus.
Schik de visblokjes in een vuurvast schoteltje en overgiet met de saus.
Strooi er ten slotte nog wat gemalen kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven op 200°C.
Werk af met wat gehakte peterselie en serveer met stokbrood of puree