
de madammen
Zo maak je gebakken rogvleugel (met kappertjes)
In de keuken
zo 12 sep. - 0:13

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 4 mooie verse rogvleugels
- 2 tomaten
- 4 takjes verse dragon
- 1 eetlepel gesnipperd dragonblad
- 2 vellen filodeeg
- 1 eetlepel geklaarde boter
- 1 eetlepel gewone boter
- Bloem
- Peper en zout
Voor de saus
- 2 dl groentebouillon
- 1 eetlepel graanmosterd
- 1 sjalot
- Een scheutje room
- Peper en zout
- Boter
Aan de slag!
Snipper de sjalot en stoof ze aan in een beetje boter. Blus met de groentebouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Zeef de saus, roer er de mosterd door en breng op smaak met peper en zout.
Kruid de rogvleugels met peper en zout, wentel ze door de bloem. Bak de vis mooi krokant in hete boter of olie en laat in de oven op 160°C nagaren.
Dompel de tomaten onder in kokend water, ontvel en ontpit ze en snijd in blokjes.
Neem 1 vel filodeeg, leg er de twijgjes dragon op en bedek deze daarna met het vel filodeeg. Smeer de vellen in met geklaarde boter en bak ze vervolgens krokant in een pan met geklaarde boter.
Neem 4 warme borden en verdeel er de tomatenblokjes over, leg de vis in het midden en lepel een lijntje saus rondom. Strooi het gehakte dragonblad op de saus en serveer onmiddellijk.
Dit is een recept van Jean-Marie Smets en het verscheen in Ambiance Magazine.