
de madammen
Zo maak je Luikse wafels
In de keuken
zo 12 sep. - 11:23

Dit heb je nodig:
Voor het voordeeg
- 300 gr bloem
- 150 gr water
- 70 gr griessuiker
- 2 eieren
- 50 gr gist
- 15 gr solo
Voor het geheel
- 200 gr bloem
- 200 gr solo
- 300 gr parelsuiker
- Zout
Aan de slag!
Bereid het voordeeg met de eerste reeks ingrediënten.
Kneed het deeg zeer goed tot een homogeen geheel.
Dek het voordeeg af met 200 gr gezeefde bloem en laat 15 minuten rusten.
Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en sluit af met de parelsuiker.
Verdeel het deeg in partjes van 100 gr en laat deze even rijzen onder een doek.
Verwarm een wafelijzer op stand 6 en bak de gerezen deegbolletjes.
De wafels kan je nadien gemakkelijk terug opwarmen.