
de madammen
Zo maak je ossentong in Madeirasaus
In de keuken
do 9 sep. - 2:35

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 1 grote ossentong
- 1 prei
- 3 grote wortelen
- 500 gr champignons
- 1 bosje tuinkruiden
- Sjalotjes
- Olijfolie
- Tomatenconcentraat
- 1 glaasje Madeira
- Vloeibare bloem
- Peper en zout
Aan de slag!
Leg de ossentong voor de bereiding in dag in zoutwater.
Maak de dag van de bereiding zelf een bouillon van de fijn gesneden prei, uien, wortelen en tuinkruiden en laat hierin de tong koken tot ze gaar is.
Haal de tong uit de bouillon, laat ze even afkoelen en ontvel ze. Laat de tong verder afkoelen (er gaat zich rondom wat gelatine vormen).
Giet de warme bouillon door een zeef en gebruik dit als fond voor de saus. Stoof de champignons samen met de gesnipperde sjalotjes in een beetje olijfolie en voeg het tomatenconcentraat toe. Voeg de bouillon toe, een glaasje Madeira en de vloeibare bloem tot de saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gesneden reepjes tong door de Madeirasaus.
Serveer met gegratineerde aardappelpuree of aardappelkroketjes.