Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je ossentong in Madeirasaus

In de keuken

do 9 sep. - 2:35

Een Vlaamse klassieker die jij vanaf nu beter maakt dan je grootmoeder!
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 1 grote ossentong
  • 1 prei
  • 3 grote wortelen
  • 500 gr champignons
  • 1 bosje tuinkruiden
  • Sjalotjes
  • Olijfolie
  • Tomatenconcentraat
  • 1 glaasje Madeira
  • Vloeibare bloem
  • Peper en zout

Aan de slag!

Leg de ossentong voor de bereiding in dag in zoutwater.

Maak de dag van de bereiding zelf een bouillon van de fijn gesneden prei, uien, wortelen en tuinkruiden en laat hierin de tong koken tot ze gaar is.

Haal de tong uit de bouillon, laat ze even afkoelen en ontvel ze. Laat de tong verder afkoelen (er gaat zich rondom wat gelatine vormen).

Giet de warme bouillon door een zeef en gebruik dit als fond voor de saus. Stoof de champignons samen met de gesnipperde sjalotjes in een beetje olijfolie en voeg het tomatenconcentraat toe. Voeg de bouillon toe, een glaasje Madeira en de vloeibare bloem tot de saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gesneden reepjes tong door de Madeirasaus.

Serveer met gegratineerde aardappelpuree of aardappelkroketjes.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet