Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je sint-jacobsvruchten met vanillesaus door luisteraar Arne

In de keuken

zo 11 jul. - 2:00

De sint-jacobsvruchten met vanillesaus van luisteraar Arne uit Kessel-Lo zijn de beste ter wereld. Lees hier het recept.
© Canva

Wat heb je nodig: 

  • Visfond (gekocht of zelfgemaakt, bv van mosselnat)
  • Vanillestokjes
  • Room
  • Sint jacobsvruchten
  • Pomelo
  • preischeuten
  • een witte wijn met pompelmoesaroma

Aan de slag!

Kook de visfond in met de vanillestokjes. Snij de stokjes eerst open voor meer aroma. Op het einde haal je de zaadjes eruit om in de saus te mengen en verwijder je de stokjes. Alles nog even door een zeef gieten en dan beetje room toevoegen om de saus verder te binden. Zout en peper toevoegen.

De st-jacobsvruchten wassen, droogdeppen en op kamertemperatuur laten komen. Bak ze nu zeer kort in een hete pan met boter. De vruchten mogen vanbinnen nog beetje rauw zijn.

Neem de pomelo, schil deze en haal alle vliesje eraf met een scherp mes. Je kan de pomelo ook lichtjes opwarmen in een oven van 50 graden.

Serveren met de preischeuten en de witte wijn met pompelmoesaroma.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet