
de madammen
Zo maak je sint-jacobsvruchten met vanillesaus door luisteraar Arne
In de keuken
zo 11 jul. - 2:00

Wat heb je nodig:
- Visfond (gekocht of zelfgemaakt, bv van mosselnat)
- Vanillestokjes
- Room
- Sint jacobsvruchten
- Pomelo
- preischeuten
- een witte wijn met pompelmoesaroma
Aan de slag!
Kook de visfond in met de vanillestokjes. Snij de stokjes eerst open voor meer aroma. Op het einde haal je de zaadjes eruit om in de saus te mengen en verwijder je de stokjes. Alles nog even door een zeef gieten en dan beetje room toevoegen om de saus verder te binden. Zout en peper toevoegen.
De st-jacobsvruchten wassen, droogdeppen en op kamertemperatuur laten komen. Bak ze nu zeer kort in een hete pan met boter. De vruchten mogen vanbinnen nog beetje rauw zijn.
Neem de pomelo, schil deze en haal alle vliesje eraf met een scherp mes. Je kan de pomelo ook lichtjes opwarmen in een oven van 50 graden.
Serveren met de preischeuten en de witte wijn met pompelmoesaroma.